Gea Koevoets

Stilte

Stilte

Material: Olieverf op paneel
Size: 37 x 20 cm

In mijn angst, stapte ik het bos in, op weg naar Kamp Westerbork. De week daarna is dit werk geboren. Het is werk wat angst ademt, stilte, een desolaat gevoel, uit een tijd dat ik niet bestond. Een ode aan hen die dit overleefd hebben. Een eerbetoon voor de overledenen.

k ben Gea Koevoets en ik ben beeldend kunstenaar. Mijn discipline is schilderen en ik ben autodidact. Landschappen zijn de rode draad in mijn werk. Ik gebruik vooral olieverf, maar speel graag met verschillende, bijzondere, materialen, zoals bijvoorbeeld teer. Dit bewerk ik met een brander op het paneel. Het landschap is voor mij een metafoor van mijn leven en spreekt een taal die ik in woorden niet kan zeggen. Het interessante van mijn werk is het proces en het is mijn uitdaging om binnen dat proces, iets vanuit chaos te creëren. Een chaos die ik goed ken: het is mijn beste en tegelijkertijd ook mijn slechtste eigenschap. Waarschijnlijk is het heel cliché dat ik de confrontatie aanga met mezelf, maar eigenlijk doet het er misschien wel helemaal niet toe. Ik werk graag op panelen van forse of juist heel kleine formaten. Deze switch van groot naar klein en van klein naar groot vind ik spannend. Zo maak ik dus eigenlijk innerlijke landschappen of “Mindscapes” zoals een kunstcriticus ze ooit noemde: ze komen van binnenuit en bestaan alleen in mijn geest. Sterker nog, ik werk net zo lang door aan een paneel tot er een landschap ontstaat waar ik me thuis voel. Vele jaren van studie, experimenteren en hard werken zorgden voor deze ontwikkeling in mijn werk. Het is het werk waar ik volledig achter sta en die ik graag de wereld wil laten zien

Votingrounds

  • Publiek from 01-10-2020 23:33 till 30-11-2020 23:34
  • Jury from 29-09-2020 15:21 till 01-11-2020 15:22

Latest paintings

Sign up for our newsletter

News

15/12

Winner of Painting of the Year 2020!!

'Anna' from Berardino Rubini is the winner of Painting of the Year 2020!

Read more

10/12

Update sales exhibiton at EuropArtFair

The special sales exhibiton of the 20 best paintings of Painting of the Year 2020 at the EuropArtFair 2021 in Amsterdam has been postponed together with the art fair.

Read more

02/12

Winner Audience Award

Julanne Barry wins the Audience Award of Painting of the Year 2020 with her painting 'Joy'.

Read more

21/09

Special Catawiki auction

All 20 finalists will get the possibility not only to exhibit their work at the EuropArtFair in Amsterdam, but also...

Read more

22/04

Social media

Painting of the Year also has a Facebook page and an Instagram account.

Read more

16/04

Color of the Year 2020

How could Painting of the year NOT use the Color for the year for it's website?

Read more

Partners

/Cover /Afbeelding1.png /Logo

Follow us