Eric Karel

Schepen in de Mist

Schepen in de Mist

Material: Olieverf op linnen
Size: 100 x 62 cm

Woonschepen aan het Westerdok in Amsterdam. De horizon heb ik in het midden geplaatst en de 3 schepen zoveel als mogelijk elk in een derde deel van het schilderij geplaatst. De stevens en schaduwen volgen de diagonalen. De kleuren gaan van blauw naar contrasterend geel en paars.
Ik beschouw mezelf als realistische impressionist. Kunst mag mooi en herkenbaar zijn. Ik maak stadsgezichten, landschappen, bouwlandschap en af en toe portretten. Ik onderzoek een onderwerp door het live te bekijken, foto's te maken en van daaruit een compositie te maken. Ik gebruik vage atmosferische vergezichten als achtergrond en zet mijn onderwerpen centraal. Geschilderd met veel sfeer zodat mijn schilderijen je wegvoeren in gedachten en een emotie oproepen. Ik maak en creëer vanuit een innerlijke drang tot het omzetten van ideeën naar een tastbaar en visueel resultaat. Van kinds af aan heb ik getekend, ontworpen en gemaakt. Als ondernemer en als kunstenaar zoek ik de vernieuwing op door anders te kijken naar dingen die we gewoon vinden. Ik kijk goed naar het vakmanschap van mijn voorgangers en bouw daarop voort met de techniek uit de huidige tijd. Ik ben een denker en maker en ook ongeduldig. In mijn werk komt vernieuwing terug. Ik wissel veel van onderwerp en zal niet snel meerdere gelijksoortige onderwerpen achter elkaar schilderen.

Website: www.erickarel.nl

Vote:

Votingrounds

  • Stemronde 1 from 01-06-2020 17:00 till 01-06-2020 17:00

Latest paintings

Sign up for our newsletter

News

22/04

Social media

Painting of the Year also has a Facebook page and an Instagram account.

Read more

16/04

Color of the Year 2020

How could Painting of the year NOT use the Color for the year for it's website?

Read more

26/03

EuropArtFair

The 20 best paintings of Painting of the Year 2020 get a special sales exhibition at the EuropArtFair 2021 in Amsterdam.

Read more

Partners

/Cover /Afbeelding1.png /Logo

Follow us